3 d’abril del 2014

El primer manual eròtic d’Europa es va escriure en català al segle XV

Aquest Kamasutra a la catalana es diu Speculum al foder (Manual del fotre), d'autor desconegut, probablement per por de no ser entès per la totpoderosa església catòlica, és precursor en tot l'occident del seu gènere i únic en parar atenció al plaer de les dames i a l'ús de certes eines com el godomassí, predecessor de l’actual consolador.

Només se’n conserven dues còpies manuscrites, una d’elles al Museu Nacional de Madrid.


El català, un idioma de reconegut prestigi internacional, fins i tot per al sexe 


A l’ Speculum al foder, a part d’un inquietant interès en la higiene, s’hi pot trobar un catàleg complet de postures sexuals, consells per a seduir les dones, certs aliments què poden millorar les relacions, recomana com, quan, i la freqüència en que s’han de practicar les arts amatòries, i, per si això no fos prou, receptes i remeis casolans per a donar més vigor a l’esperma masculí, la preparació d’afrodisíacs i ungüents que facin “arreçar e forcen lo membre” (endreçar la verga), es detalla la recepta de la llet merengada, ingredients pels crestiris (les lavatives), com llet de vaca, cigrons, canyella, llavors d’espàrrec i de naps o gingebre. 

L’autor, convençut de què amb tot això no n’hi ha prou, reclama a l’home que, abans de practicar el coit amb les dones, “cové que sàpia llurs maneres e llurs costumes, e que les maneig e seguesca per ço que entena ella e açò que més la vença a la voluntat”, conegui els gustos i les diferents tipologies de les dones:

“De la noblesa de les fembres e la bellesa, és que haja en la fembra cuatre coses molt negres, és a saber: los cabells, e les celles, e les pestanyes, e lo negre dels ulls. E quatre coses molt vermelles, és a saber: la color, e la llengua, e les ginyives, e los llambrots. E quatre coses molt blanques, és a saber: lo color, e les dents, e el blanc dels ulls, e les cuixes. E quatre molt estretes, és a saber: los forats del nas e les orelles, e la boca, e les tetes, e los peus. E quatre molt primes, és a saber: les celles, e les narils, e los llambrots, e les costelles. E quatre molt grans, és a saber: lo front, e los ulls, e los pits, e les anques. E quatre molt rodones, és a saber: lo cap, e el coll, e los braços, e les pernes. E quatre molt odorants, és a saber: la boca, les narils, les aixelles, e el cony.”
Vosaltres mateixos…
Godomassís

A la viquipèdia podreu completar l'instrucció: wikipedia/Speculum_al_foder

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar en la Xusquipèdia